Op bezoek bij de kerstman in Lapland

Bijzonder

Geen reacties Reageer

 

Nog één nachtje slapen en dan is het Kerst. In Nederland vieren we de kerstdagen voornamelijk thuis met de familie. Er zijn echter ook mensen die een bezoekje brengen aan de kerstman in Lapland. Want de ‘echte’ kerstman woont in Fins Lapland.

In het noorden van Finland, acht kilometer buiten het stadje Rovaniemi om precies te zijn, heeft de kerstman zijn eigen onderkomen. Daar, in Santa Claus Village, ontvangt de kerstman het hele jaar door fans die graag met hem op de foto gaan. Hoewel dit kerstdorp op het eerst gezicht erg commercieel is (en toegegeven, dat is het ook), is het een bezoekje wel degelijk waard. 

In Santa Claus Village vind je naast de woning van de kerstman zelf ook tal van souvenirwinkeltjes, een heus postkantoor waar je ansichtkaarten kunt versturen met een stempel van de kerstman en rendieren waar je een tochtje mee kunt maken. In SantaPark, dat grotendeels onder de grond ligt, kunnen kinderen de elfen helpen met het inpakken van cadeautjes, kunnen ze broodjes bakken met de vrouw van de kerstman en is het mogelijk om een magisch tochtje in de arrenslee te maken.

rendieren-kerstman

Foto: Seven1Photo

Foto’s: Seven1Photo

Overnachten in Santa Claus Village

Het park bevindt zich op een bijzondere plek, namelijk precies op de noordpoolcirkel. De precieze plek van de poolcirkel wordt op de grond aangegeven. Voor veel mensen is dit de plek waar ze voor het eerst noordelijker dan de noordpoolcirkel komen en dus een populair fotomoment.

Maar het is ook mogelijk om in Santa Claus Village te overnachten. Wat is er nou mooier dan kerst vieren in het dorp van de kerstman? Dat kan in het nabijgelegen Santa Claus Holiday Village. Daar staan meerdere blokhutten met, naar Fins gebruik, uiteraard een eigen sauna.


Naar Lapland reizen

Maar je bent in het dorp niet alleen aan het juiste adres voor de kerstman en prullaria. Er zijn ook talloze toeristische bureaus die reizen door Lapland aanbieden. Denk daarbij aan huskysafari’s, rijden op sneeuwscooters of overnachten in een iglo. Santa Claus Village ligt op slechts twee kilometer van de luchthaven van Rovaniemi, waar dagelijks binnenlandse vluchten vanuit andere steden in Finland aankomen. Boek je vliegticket naar Rovaniemi bij WTC.nl – World Ticket Center of TUI.nl.


Georganiseerde Lapland reis

Boek je liever je reis naar Lapland al in Nederland, inclusief een bezoek aan Santa Claus Village? Neem dan eens een kijkje op lapland.nl, de website van Lapland specialist Voigt Travel. Zij bieden heel veel reizen naar bestemmingen in Lapland aan. Waaronder Rovaniemi. Of kijk voor je Lapland reis bij TUI.nl .

Reageer:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *